Пурички с мармалад от шипки

28/07/2019
"А кафенцето най-добре си върви с домашно приготвени пурички с мармалад и шипки - да ви е сладко "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • масло - 60 г разтопено
  • ванилия - 1 пакетче
  • пудра захар - 3 с.л.
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • За пълнежа
  • шипков мармалад - 1/2 бурканче гъст
  • орехи - 3 с.л. смлени
  • За овалване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме маслото, киселото мляко, ванилията, лимоновата кора, брашното и бакпулвера.

Замесваме меко тесто, покриваме го с фолио и го оставяме за 15 минути да престои.

След това разделяме тестото на 4 части и оформяме топки.

Разточваме всяка топка на тънка правоъгълна кора.

Нарязваме всяка кора на 4 ленти. По дължината в единия край на всяка лента поставяме ивица шипков мармалад и отгоре поръсваме със смлени орехи.

Навиваме на руло. Нарязваме всяко руло на 5 части /пурички/. Подреждаме пуричките в тава, предварително покрита с хартия за печене и намазана с мазнина.

Печем на 200 градуса 20 минути до порозовяване.

След изпичане веднага овалваме пуричките в пудра захар, докато са горещи.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар