Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с пудрата захар. Добавяме маслото, киселото мляко, ванилията, лимоновата кора, брашното и бакпулвера.
Замесваме меко тесто, покриваме го с фолио и го оставяме за 15 минути да престои.
След това разделяме тестото на 4 части и оформяме топки.
Разточваме всяка топка на тънка правоъгълна кора.
Нарязваме всяка кора на 4 ленти. По дължината в единия край на всяка лента поставяме ивица шипков мармалад и отгоре поръсваме със смлени орехи.
Навиваме на руло. Нарязваме всяко руло на 5 части /пурички/. Подреждаме пуричките в тава, предварително покрита с хартия за печене и намазана с мазнина.
Печем на 200 градуса 20 минути до порозовяване.
След изпичане веднага овалваме пуричките в пудра захар, докато са горещи.