Шоколадова торта от Пфалц

05/08/2019
"Ама не тичайте и вие до Пфалц за рецептата - ние вече я взехме и ви я носим "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата за блата се разбиват заедно със захарта около 15 минути с миксер, като се върти само в една посока и се прибавят брашното и какаото. Полученото тесто се разпределя в две кръгли форми с диаметър 22 см, покрити с хартия за печене. Блатовете за торта се пекат 10 минути във фурна на 220 градуса.

В тенджера се смесват млякото и половината от пудрата захар за крема и се слагат на огъня. Когато млякото заври, тенджерата се сваля от котлона и сместа се оставя да изстине.

Останалата захар се разбива с жълтъците в продължение на 5 минути с миксер. Изстиналият крем за торта се смесва с разбитата сметана и се разбърква до получаването на еднородна смес.

Единият блат се сиропира и върху него се намазва 1/3 от крема и се слага вторият блат. Сиропира се, нанася се останалата част от крема и се заглажда. Отгоре тортата се украсява с филирани бадеми.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#237215
Препорръчвам много силно, никой да не се захваща да я изпробва, нищо не става от тази рецепта!!!
0
0