Шоколадова торта от Пфалц

Шоколадова торта от Пфалц2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ама не тичайте и вие до Пфалц за рецептата - ние вече я взехме и ви я носим"

Необходими продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 150 г
  • какао - 50 г
  • захарен сироп - 100 мл
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудра захар - 200 г
  • жълтъци - 6 бр.
  • какао - 25 г
  • филирани бадеми - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата за блата се разбиват заедно със захарта около 15 минути с миксер, като се върти само в една посока и се прибавят брашното и какаото. Полученото тесто се разпределя в две кръгли форми с диаметър 22 см, покрити с хартия за печене. Блатовете за торта се пекат 10 минути във фурна на 220 градуса.

В тенджера се смесват млякото и половината от пудрата захар за крема и се слагат на огъня. Когато млякото заври, тенджерата се сваля от котлона и сместа се оставя да изстине.

Останалата захар се разбива с жълтъците в продължение на 5 минути с миксер. Изстиналият крем за торта се смесва с разбитата сметана и се разбърква до получаването на еднородна смес.

Единият блат се сиропира и върху него се намазва 1/3 от крема и се слага вторият блат. Сиропира се, нанася се останалата част от крема и се заглажда. Отгоре тортата се украсява с филирани бадеми.

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#237215
Потребител#237215
Препорръчвам много силно, никой да не се захваща да я изпробва, нищо не става от тази рецепта!!!
26.08.2019 22:52