Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехки пилешки пържолки в сос на фурна

Крехки пилешки пържолки в сос на фурна

Крехки пилешки пържолки в сос на фурна1 / 2
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Всеки път, когато си помислите, че трябва да сте на диета, замислете се колко самотни ще бъдат тези крехки пилешки пържолки със сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г гърди
  • магданоз - 1 - 2 с.л. пресен
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • масло - 40 г, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • лимонов сок
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете, поръсете с лимонов сок, черен пипер и наситнен магданоз нарязаното на тънки пържолки месо от всички страни и ги оставете да си починат 1-2 часа.

Изпържете ги в половината масло и ги сложете в йенска тенджера с капак, за да ги запазите топли.

В тигана добавете останалото масло и запържете брашното, като го разреждате постепенно с маринатата, която сте приготвили предварително от едро накълцания магданоз, лимоновия сок, малко водичка, сол и черен пипер на вкус, докато получите умерено гъст сос.

Изсипете го върху пържолките, похлупете ги отново и ги печете 15-20 мин. във фурна, загрята до 200 градуса.

Поднесете готовите пилешки пържоли, залети със соса, и гарнитура от картофи или гъби в масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: