Начин на приготвяне
Посолете, поръсете с лимонов сок, черен пипер и наситнен магданоз нарязаното на тънки пържолки месо от всички страни и ги оставете да си починат 1-2 часа.
Изпържете ги в половината масло и ги сложете в йенска тенджера с капак, за да ги запазите топли.
В тигана добавете останалото масло и запържете брашното, като го разреждате постепенно с маринатата, която сте приготвили предварително от едро накълцания магданоз, лимоновия сок, малко водичка, сол и черен пипер на вкус, докато получите умерено гъст сос.
Изсипете го върху пържолките, похлупете ги отново и ги печете 15-20 мин. във фурна, загрята до 200 градуса.
Поднесете готовите пилешки пържоли, залети със соса, и гарнитура от картофи или гъби в масло.