Гръцки пържени тиквички

Лора МаркендудисЛора МаркендудисНовак
31/05/2013
"Не е важно къде са приготвени, важно е да са толкова вкусни, като гръцките, а тези са точно такива "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42 028
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари15 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • сол
  • брашно - за овалване
  • вода
  • лед
  • зехтин - или олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете тиквичките и всяка половинка нарежете по дължина на филийки с дебелина около 3 мм до 5 мм максимум.

Потопете тиквичките в студената вода, след известно време ги извадете от водата и ги посолете.

Всяка тиквичка овалвайте в брашно, изтръсквайте от излишното количество и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.

Изпържените тиквички оставете да се отцеждат върху решетка с кухненска хартия отдолу.

Поднесете гръцки пържени тиквички веднага. Най-добре вървят с дзадзики.

Рейтинг

5 7
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Нана
Нана
12.05.2015 15:20
След като се овалят в брашно се потапят във вода за кратко, непосредствено преди пържене - тогава са "по гръцки"
3
0
Калоян
Калоян
18.03.2014 07:51
БЪЛГАРСКИ пържени тиквички,а не на крадливите гърци.Имайте уважение към себе си Българи.
7
2
Aни
Aни
24.08.2013 11:41
ледът е за да станат по хрупкави така не ти изгаря и олиото по същия начин може да изпържете и шаран.И да не е лед водата трябва да е много студена.
0
1