Свински черен дроб на тиган

24/07/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваКопирайтър21532592
"И внимавайте да не го препържите, че го предпочитаме сочен и ароматен "
  • Приготвяне5 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо15 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински черен дроб - 800 г
  • олио - 50 - 70 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата тънкост, която трябва да знаете е, че измитият у подсушен свински черен дроб се нарязва на малки кубчета или резенки с ширина 1 см.

Загрейте олиото и когато то вече е загряло, пуснете дроба да се пържи. За добре изпържен дроб, тиганът не трябва да е препълнен, да са на един ред (не едно върху друго).

Когато дробът получи загар е готов и едва, когато е смъкнат от котлона се овкусява със сол и черен пипер.

Ако посолите свинския дроб преди пържене - за краен резултат няма да имате крехко дробче, а т.н. гума.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар