Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребърца на фурна

Агнешки ребърца на фурна

Агнешки ребърца на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг ребърца
  • домати - 3 - 4 бр. от консерва
  • лук - 4 глави, кромид
  • магданоз - ½ връзка
  • джоджен - ½ връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - ½ к.ч.
  • масло - 1 с.л. краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на ситно ренде oбелени домати и ги прибавете при непрекъснато бъркане към брашното, черния пипер, солта, олиото и ситно нарязаните магданоз и джоджен.

На дъното на намаслена тавичка разпределете нарязания на кръгчета лук и върху него наредете подготвените агнешки ребърца, които сте потопили в доматите, а останалата смес излейте отгоре им.

Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете ребърцата в предварително загрята силна фурна до златисто.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: