Агнешка дроб сарма по селски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
697
2k
5k
401
4
23/07/2019
"Това е най-вкусната дроб сарма, която сте опитвали - просто го знаем, доверете ни се "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 037
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 500 г
  • агнешки дреболии - 300 г почистени
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • девесил
  • лук - 2 глави
  • олио - 100 г
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно, както и дреболиите. На котлона поставяме съд с олио и

изпържваме почистените агнешки дреболии с нарязания лук.

Към тях добавяме ориза и изсипваме 1.5 л вода. Прибавяме и подправките. Готовата смес изсипваме в тава и печем в загрята фурна.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и щипката сол. Заливаме дроб-сармата и запичаме само на горен реотан до зачервяване.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар