Агнешка дроб сарма по селски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
447
4
Агнешка дроб сарма по селски
Снимка: Стоянка Русенова
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
"Това е най-вкусната дроб сарма, която сте опитвали - просто го знаем, доверете ни се"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • агнешки дреболии - 300 г почистени
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • девесил
  • лук - 2 глави
  • олио - 100 г
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно, както и дреболиите. На котлона поставяме съд с олио и

изпържваме почистените агнешки дреболии с нарязания лук.

Към тях добавяме ориза и изсипваме 1.5 л вода. Прибавяме и подправките. Готовата смес изсипваме в тава и печем в загрята фурна.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и щипката сол. Заливаме дроб-сармата и запичаме само на горен реотан до зачервяване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: