Рибно филе по украински

08/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибното филе, нарежете го на парчета, посолете ги и ги оставете на студено за 1-2 часа.

След това ги оваляйте в галета и ги изпържете от двете страни в 4 с.л. сгорещено олио до полуготовност.

Загрейте останалото олио, запържете в него ситно нарязаните лук, моркови и магданозени корени и сипете изцеденото от сока и накълцано на ивици кисело зеле.

Прибавете 2-3 с.л. вода, покрийте съда с капак и задушете всичко на тих огън, докато зелето омекне.

В намаслена тавичка изсипете половината от задушеното зеле, наредете отгоре парчетата риба и ги покрийте с останалото зеле.

Напръскайте ястието с разтопеното масло и го запечете за 30 мин. в загрята умерена фурна.

Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар