Печено кралско говеждо филе

AntoninaAntoninaНовак
30/05/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете месото с помощта на кърпа или домакинска хартия. След това го натъркайте обилно с масло и го поръсете със смлян черен пипер. Изпечете го във предварително загрята на 210 градуса фурна за 15-20 минути.

Извадете тавата от фурната и много внимателно, с помощта на дървени шпатули, обърнете месото на обратно. Целта е да не пробиете коричката, защото ще изтече соса.

Върнете във фурната и печете още 25-30 минути, но на 100 градуса.

Смесете хряна, горчицата и оцета. Объркайте ги до получаването на хомогенна смес. Добавете постепенно сметаната, като бъркате непрекъснато. Кипнете сместа.

Филето се сервира със затоплен сос и гарнитура от пресни картофки и зелена салата.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар