Пиротски сарми от кисело зеле

10/08/2019
Приготвяне70 мин.
Готвене160 мин.
Общо230 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 2 кг
  • бекон - 300 г
  • свинско месо - 200 г пушено
  • кисело зелe - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • ориз - 300 г
  • олио - 200 мл
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • вегета - 1 с.л
  • червен пипер - 3 ч.л
  • лют червен пипер - 1 ч.л
  • сол
  • черен пипер
  • За запръжката
  • мас - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на ситно лук и морков се запържват в предварително загрято олио за 15 минути. Прибавя се каймата и се разбърква.

Добавят се яйцата и оризът, подправя се със сол и черен пипер, с двата вида червен пипер, вегета, нарязаните ситно чесън и магданоз и всичко се размесва.

От зелевите листа се увиват сарми, като във всяка се слага и по парче бекон. Подреждат се зелевите сармички в тенджера, като на дъното се слагат зелеви листа.

Притискат се с чиния, налива се вода, така че почти да покрие сармите. Приготвя се запръжка, като в загрятата мас се разбъркват брашното и червения пипер.

Щом заврат сармите, отгоре се нареждат парчета бекон и ситно нарязаното пушено месо. Заливат се със запръжката, отново се затискат с чиния и се варят 2 часа на слаб огън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар