Пиротски сарми от кисело зеле

10/08/2019
  • Приготвяне70 мин.
  • Готвене160 мин.
  • Общо230 мин.
  • Порции14
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на ситно лук и морков се запържват в предварително загрято олио за 15 минути. Прибавя се каймата и се разбърква.

Добавят се яйцата и оризът, подправя се със сол и черен пипер, с двата вида червен пипер, вегета, нарязаните ситно чесън и магданоз и всичко се размесва.

От зелевите листа се увиват сарми, като във всяка се слага и по парче бекон. Подреждат се в тенджера, като на дъното се слагат зелеви листа.

Притискат се с чиния, налива се вода, така че почти да покрие сармите. Приготвя се запръжка, като в загрятата мас се разбъркват брашното и червения пипер.

Щом заврат, отгоре се нареждат парчета бекон и ситно нарязаното пушено месо. Заливат се със запръжката, отново се затискат с чиния и се варят 2 часа на слаб огън.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар