Агнешка чорба от Крагуевац

10/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинови листа - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • За плънката
  • олио - 100 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета. Нарязаните на ситно лук и морков се запържват под капак в предварително загрятото олио, до златисто.

Добавят се дафиновите листа и агнешкото месо. Пържи се под капак, докато месото се зачерви. Налива се гореща вода. Добавят се лют червен пипер на вкус, сол и наситнения чесън. Оставя се да ври 40 минути.

Брашното се запържва в предварително загрятото олио. Оттегля се от огъня и се поръсва с червения пипер. Добавя се към чорбата, поръсва се с вегета и черен пипер и се сервира.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар