Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Лесен книжен кебап с агнешко

Лесен книжен кебап с агнешко

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг от плешка
  • чери домати - 4 бр.
  • зелен лук - 3 връзки
  • магданоз - 2 връзки
  • джоджен - 1 връзка
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 5 с.л. краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно зелен лук, магданоза и джоджена и ги объркайте с нарязаното на едри кубчета месо, 4 с.л. масло, черния пипер и солта и изсипете получената смес върху фолио или пергаментова хартия, намазана с олиото.

Грижливо прегънете фолиото като плик, поставете го в намазана с останалото масло тава, в която сипете съвсем малко гореща вода, и печете кебапа най-малко 1 час в предварително загрята умерена фурна.

Можете да завиете всяка порция отделно с фолио, като в такъв случай тя се поднася с него.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: