Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешко кебап в гювечета

Агнешко кебап в гювечета

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Агнешко кебап в гювечета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 - 700 г
  • зелен лук - 2 връзка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

нарежете агнешкото на късчета и го разпределете в гювечетата. залейте отгоре с мазнината, млякото и по 2 с.л. вода. Сложете да се пекат 15 минути в загряна фурна, като няколко пъти разбърквате.

След това добавете нарязания лук, магданоз, може и малко листа мента/джоджен, доматеното пюре, черен- и червен пипер, както и сол на вкус.

Пухнете гювечетата да се изпекат до готовност на месото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: