Начин на приготвяне
Избирате месото от агнешки гърди и го нарязвате на агнешки хапки. Пържите го в сгорещена мазнина, докато се изпари собствената му вода. Прибавяте ситно нарязания лук и нарязаните на ивички чушки. Пържите 10 минути.
Прибавяте доматеното пюре, размито в малко вода, и поръсвате с черен пипер. Задушавате, докато сместа остане на мазнина. После заливате с 2 ч.ч. гореща вода, посолявате, добавяте ситно нарязаните чесън, джоджен и магданоз, захлупвате и печете 45 минути в умерена фурна този агнешки кебап.
Десетина минути преди да извадите от фурната готовия кебап, сгъстявате с препеченото брашно, размито в малко вода.
След това ви остава само да се насладите на Агнешко орман кебап!