Агнешко орман кебап

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Агнешко орман кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Друго си е човек да се поглези с малко от този кебап с агнешко"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 1 връзка зелен
  • чушки - 4 бр
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирате месото от агнешки гърди и го нарязвате на агнешки хапки. Пържите го в сгорещена мазнина, докато се изпари собствената му вода. Прибавяте ситно нарязания лук и нарязаните на ивички чушки. Пържите 10 минути.

Прибавяте доматеното пюре, размито в малко вода, и поръсвате с черен пипер. Задушавате, докато сместа остане на мазнина. После заливате с 2 ч.ч. гореща вода, посолявате, добавяте ситно нарязаните чесън, джоджен и магданоз, захлупвате и печете 45 минути в умерена фурна този агнешки кебап.

Десетина минути преди да извадите от фурната готовия кебап, сгъстявате с препеченото брашно, размито в малко вода.

След това ви остава само да се насладите на Агнешко орман кебап!

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: