Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Кебап от агнешко в гнездо от кьопоолу

Кебап от агнешко в гнездо от кьопоолу

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Кебап от агнешко в гнездо от кьопоолу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг. обезкостено
  • патладжани - 900 гр.
  • лук - пресен 5 връзки
  • домати - 250 гр.
  • масло - 100 гр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
  • оцет
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се задушава в маслото. Добавя се нарязаният на едро лук и се поръсва с брашното. Като стане златисто, се прибавят нарязаните домати, 2 - 3 скилидки чесън, червения пипер и половината магданоз. Посолява се, залива се с виното и малко хладка вода.

Оставя се да ври на умерен огън до омекване на месото. Накрая се поръсва с черен пипер.

Патладжаните се изпичат, обелват, счукват и подправят с чесън, магданоз, сол, олио и оцет.

Във всяка чиния се оформя гнездо от полученото кьопоолу, което се пълни с част от кебапа, а около него се сипва сос от кебапа.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: