Боб чорба със свински гърди

18/07/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваЕнтусиаст1221002
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене145 мин.
  • Общо165 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба (300 г) предварително измиваме хубаво и накисваме във вода и оставяме на хладно от вечерта. Когато решим да готвим, изливаме водата, отново измиваме боба, наливаме чиста вода, слагаме сода за хляб (1 к.л.) и варим без капак за 5-10 минути.

После отливаме водата, изплакваме боба и наливаме, чиста топла вода. Измиваме свинските гърди (500 г) и заливаме с вода. Слагаме на котлона и като кипне водата, я изливаме.

При боба слагаме нарязано на парченца месо. Варим няколко минути и после прибавяме нарязаните белени моркови (2 бр.), почистени и нарязани пиперки (2 бр.), чесън (1 скилидка) и лук (1 бр.), нарязан ситно или настърган.

Варим чорбата, докато всички продукти се сварят, като по време на варене подправяме с чубрица, джоджен, черен пипер и олио (2 с.л.).

Когато уври боб чорбата, правим запръжка от настърган лук (1 бр.), червен пипер (2 ч.л.) и брашно (2 с.л.) в малко олио. Разреждаме внимателно запръжката с няколко черпака от чорбата и изливаме с разбъркване в цялото количество боб.

Варим още няколко минути без капак. Сервираме с оцет и люти пиперки.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар