Начин на приготвяне
Пилешките крилца и пилешкият фенер се слагат в дълбока тенджера с около 1, 5 л вода. Добавят се морковът, нарязан на едро, заедно с 1/3 от лука. Подправя се с дафиновия лист и сол. Щом кипне, внимателно се отстранява пяната и се остава да ври още 30 минути.
Сварените пилешки крилца и фенерът се изваждат и обезкостяват. Дафиновият лист и лукът се отделят, а месото и парченцата морков се запазват. Бульонът се прецежда и се поставя в друг съд. Чушката, чесънът и останалият лук се нарязват на ситно и се запържват за 5 минути в тенджера с малко олио.
Лютите чушки се почистват от семето, нарязват се на ситно и се прибавят в тенджерата. Огънят се увеличава и се излива бульонът. Прибавя се нарязаният на ситно домат и се оставя да ври около 10 минути на тих огън под капак.
След това се добавят почистеното месо, парченцата морков и орзо. Когато зрънцата са готови, супата се ароматизира с кориандъра и лимонов сок. Консумира се веднага, като върху всяка порция се поръсва ситно нарязан магданоз.