ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чили»Чили кон карне от Мексико

Чили кон карне от Мексико

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k236
15/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Чили кон карне от Мексико - пикантно удоволствие в чиния"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • царевично олио - 4 с.л.
  • консервирани домати - 400 г
  • консервиран боб - 400 г
  • чили на прах - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се сгорещява олиото.

В него се задушават за 15 минути каймата и ситно нарязаните чесън и лук заедно със 100 мл вода, бърка се често, докато водата се изпари.

Добавят се обелените консервирани домати и консервираният боб заедно със сока им, чилито, смленият черен пипер и сол.

Задушава се поне 35 минути на умерен огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: