Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Хрупкави кашкавалени охлювчета

Хрупкави кашкавалени охлювчета

Хрупкави кашкавалени охлювчета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Оставете тавата с готови охлювчета на масата и засечете за колко време ще бъде опразнена"

Необходими продукти

  • бутертесто - 300 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • кимион - 1 ч.л. може маково семе или сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразеното бутер тесто разточете на кора с размери 40 x 40 см, поръсете с настърган кашкавал и сирене половината от нея, прегънете я, после още веднъж и разточете новото тесто няколко пъти.

Нарежете го на дълги ивици с ширина около 2 см, завийте от тях спирали и ги сложете в тава, напръскана със студена вода.

Намажете всички охлювчета с жълтъците, наръсете ги с кимиона и ги сложете да се пекат до златисто (около 12 мин.) в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: