Хрупкави кашкавалени охлювчета

14/08/2019
"Оставете тавата с готови охлювчета на масата и засечете за колко време ще бъде опразнена "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 185
  • Преглеждания за месеца1433
  • Преглеждания за седмицата425
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразеното бутер тесто разточете на кора с размери 40 x 40 см, поръсете с настърган кашкавал и сирене половината от нея, прегънете я, после още веднъж и разточете новото тесто няколко пъти.

Нарежете го на дълги ивици с ширина около 2 см, завийте от тях спирали и ги сложете в тава, напръскана със студена вода.

Намажете всички охлювчета с жълтъците, наръсете ги с кимиона и ги сложете да се пекат до златисто (около 12 мин.) в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар