Картофена пица с аншоа

15/07/2019
"Какво, какво, картофена пица ли ще правим днес, с аншоа - ами бройте ни и нас тогава "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, сварете ги в подсолена вода и след като поизстинат, ги обелете и размачкайте, после добавете 3 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол, разбъркайте и оставете сместа да изстине.

Омесете хубаво картофено тесто, като го поръсвате с брашното, и го разстелете равномерно в намаслена правоъгълна тава, като направите малък борд по краищата.

Разпределете върху блата бланшираните за 30 сек. във вряща вода, отцедени, обелени и нарязани на ситно домати и ги наръсете с пресования чесън, черен пипер и сол.

Наредете върху тях нарязания на кубчета кашкавал, маслините и изцедените от мазнината филенца аншоа, поръсете ги с ригана и напръскайте с останалия зехтин.

Печете пицата 35-40 мин. в средата на загрята на 200 градуса фурна и след като я извадите, я наръсете със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар