Телешки рамстек

15/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - цяло парче около 800 г, крехко
  • шунка - 100 г пушена
  • масло - 1 пакетче краве
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото месо от костиците и тлъстините, с помощта на остър нож направете в него отвори и в тях сложете тънки ивички шунка.

Залейте го с 2/3 от разтопеното масло, 100 мл вода и го сложете да се пече в похлупен огнеупорен съд 90 мин. в умерена фурна.

Извадете съда от фурната, отхлупете го, посолете го, ако е необходимо налейте малко вряла вода и го печете без капак още 30 мин., докато добре се зачерви.

Нарежете готовото месо на парчета, наредете ги в чиния, залейте ги със соса от печенето и останалото разтопено масло и поднесете веднага готовия рамстек.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар