Тортелини в лют доматен сос

13/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган сгорещете зехтина, сипете ситно нарязаните лук и чушлета и пресования чесън и ги пържете 7 минути, като от време на време ги разбърквайте.

Добавете в тигана бланшираните във вряща вода, обелени и надробени домати, поръсете с черния пипер, ригана и кимиона, захлупете и задушавайте 10 мин.

После отхлупете съда, прибавете нарязаната на сламки шунка, отцедената царевица, захарта и дафиновия лист и задушавайте още 5 мин.

Извадете дафиновия лист и залейте с готовия сос разпределените в чиниите предварително сварени тортелини.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар