Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Пиле с патладжани

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921330749
Пиле с патладжани1 / 2
23/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • патладжани - 5 - 6 бр.
  • кисело мляко - 3 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • захар - 1 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • шафран - 1 щипка
  • магданоз
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното пиле се залива със студена вода и се кипва. Щом заври с помощта на лъжеца бульона се отпенва и се добавя сол.

Когато пилето омекне, се изважда и се нарязва на порции.

Нарежете патладжаните на филийки, посолете ги и ги останете поне 30 минути, за да може да се отцеди горчивият им сок. Изпържват се в сгорещено олио.

Изпържените патладжани се нареждат на дъното на чиния за сервиране. Отгоре се поставят парчетата сварено пилешко и се заливат с разтопеното масло.

Ястието се поднася с млечен сос, който сте приготвили като към киселото мляко сте добавили захарта, шафрана (размит в 1 с.л. гореща вода) и сол на вкус.

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: