ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Рибено филе Валенсиана

Рибено филе Валенсиана

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k531
Рибено филе Валенсиана
15/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Това рибно ястие е истински образец от името до вкуса - ние не открихме грешка, а вие"

Необходими Продукти

  • хек - 600 г филе
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън на прах - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с чесъна, мащерката, червения пипер, белия пипер и солта. Всичко се разбърква.

Маслото се слага в купа и се разтопява в микровълнова фурна.

Рибените филета се нарязват на по-малки парчета. Потапят се първо в маслото, а след това се овалват в сместа от ароматни подправки.

В тиган се загрява олио. Рибата се пържи по 2-3 минути от всяка страна, като при обръщането се поръсва отново със сместа от подправките.подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: