Миди Ескабече с марината

05/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с оцета и зехтина се слагат на слаб огън. Овкусява се със сол и черен пипер и се прибавят дафиновите листа и наситнената мащерка.

След като заври, се слагат мидите за около 10 – 15 минути. Накрая се добавя доматеното пюре, ястието ври още 5 минути и се сваля от огъня.

След като се охладят, мидите се слагат в хладилник минимум за 10 часа. Може да престоят и 10 месеца, ако съдът е добре затворен.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар