Миди Ескабече с марината

Янка Горанова
Янка Горанова
Новак
05/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с оцета и зехтина се слагат на слаб огън. Овкусява се със сол и черен пипер и се прибавят дафиновите листа и наситнената мащерка.

След като заври, се слагат мидите за около 10 – 15 минути. Накрая се добавя доматеното пюре, ястието ври още 5 минути и се сваля от огъня.

След като се охладят, мидите се слагат в хладилник минимум за 10 часа. Може да престоят и 10 месеца, ако съдът е добре затворен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар