Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща със сушени кайсии

Леща със сушени кайсии

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Леща със сушени кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • леща - 200 г
  • кайсии - 50 г сушени кайсии
  • лук - 2 глави
  • орехи - 50 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кориандър
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре лещата под течаща вода. Залейте я с 2 1/2 ч.ч. студена вода и варете на умерен огън за 50-60 минути.

През това време накиснете кайсиите във вряла вода за 15 минути, след което ги отцедете и нарежете на ситни парченца.

Загрейте мазнината и запържете в него ситно нарязаните глави лук. Добавете кайсиите и разбъркайте. Подправете с червен пипер и сол на вкус и изсипете всичко това при врящата леща.

Разбъркайте и последно добавете натрошените орехови ядки. Варете още 10-15 минути на слаб огън. Преди поднасяне поръсете с магданоз.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: