Ябълкова запеканка

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
68
46
21/05/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 850
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Внимателно издълбаваме сърцевината на ябълките и ги нарязваме на полумесеци. Напръскваме с лимон и ги оставяме 10 минути.

В дълбок съд смесваме ядките, канелата, рома, 2 с.л. захар и добавяме ябълките. Внимателно разбъркваме.

Намазняваме дъното на съда за печене с олио и изсипваме сместа от ябълки и ядки.

Разделяме жълтъците от белтъците. Затопляме леко млякото и разтваряме вътре остатъка от захарта. При непрекъснато бъркане добавяме един по един жълтъците.

Постепенно съм сместа добавяме брашното, което предварително сме смесили с какаото. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци.

Така приготвеното тесто се изсипва при ябълковата смес и се пече около 40-45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Преди поднасяне се украсява с пудра захар.

Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
31.35 лв.
Виж ››

Щом има алуминиева тава с керамично покритие, нямате извинение да не приготвяте здравословна домашна храна. Тази правоъгълна тава е с удобни размери, незалепващо покритие стилен червен цвят. Алуминиевата тава дава възможност за готвене с по-малко мазнина, което прави храната по-полезна и вкусна.

Рейтинг

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар