Ябълкова запеканка

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Ябълкова запеканка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • ябълки - 1 кг
  • лимонов сок - 3 с.л.(
  • бадеми - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • канела - 1 щипка
  • ром - 40 мл
  • захар - 100 г
  • яйца - 4 бр
  • масло - 100 г
  • какао - 1 ч.л.
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • олио - 2 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно издълбаваме сърцевината на ябълките и ги нарязваме на полумесеци. Напръскваме с лимон и ги оставяме 10 минути.

В дълбок съд смесваме ядките, канелата, рома, 2 с.л. захар и добавяме ябълките. Внимателно разбъркваме.

Намазняваме дъното на съда за печене с олио и изсипваме сместа от ябълки и ядки.

Разделяме жълтъците от белтъците. Затопляме леко млякото и разтваряме вътре остатъка от захарта. При непрекъснато бъркане добавяме един по един жълтъците.

Постепенно съм сместа добавяме брашното, което предварително сме смесили с какаото. Последно се добавят разбитите на сняг белтъци.

Така приготвеното тесто се изсипва при ябълковата смес и се пече около 40-45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Преди поднасяне се украсява с пудра захар.

Рейтинг

4
53
40
33
20
10
Дай твоята оценка: