Начин на приготвяне
Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява, плодовете се нарязват на резени. Лимонът се изцежда, кората се настъргва. Ябълките се смесват с кората и сока на лимона и половината от захарта. Похлупват се с капак и се оставят за 1 час.
Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се смесват с изварата, кашуто, гриса, бакпулвера и ванилията. Белтъците се разбиват със солта на сняг и постепенно се добавя останалата захар.
Белтъците се добавят към сместа с изварата. Няколко ябълкови резени се отделят за украса, останалите се смесват с изварата. Сместа се слага в намазана с мазнина и поръсена с галета тава. Отгоре се украсява с резените ябълки.
Пече се 45 минути на 180 градуса и се покрива с фолио, за да не загаря.