Задушено пиле по унгарски

Задушено пиле по унгарски
09/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Истинска класика с пилешко, която веднага добавяме към любимите си рецепти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете почистеното и измито пиле, нарежете го на парчета и ги запържете в сгорещеното масло заедно с нарязания на филийки лук.

Когато лука стане златист, налейте виното и нарязаните на кубчета домати, наръсете със сол и черен пипер и оставете всичко да се задушава на слаб огън.

След като всичко е добре задушено, извадете парчетата пиле и ги разпределете в затоплени чинии.

Прибавете сметаната към получения сос, без да завира, и залейте порциите със задушено пиле.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: