Вкусна запеканка в йенска тенджера

08/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и ги сварете в подсолена вода за 15 мин., след което излейте водата, оставете ги да изстинат и ги нарежете на дебели кръгчета.

Почистените моркови нарежете на дълги ивички, измитите чушки и сиренето – на кубчета, а обеления лук – на по-едри парчета.

Намажете с масло йенска тенджера, наредете на дъното ѝ картофите, морковите и лука и поръсете с чушките.

Залейте с разбитите много добре със сметаната, черен пипер и сол яйца, наръсете със сиренето и печете ястието 30-35 мин. в сгорещена до 220 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар