Апетитни панирани рулца с гъби и сирене

Емилия Янкулова
Емилия Янкулова
Новак
20/08/2019
"Бирата няма сама да се изпие, за това ще трябвате вие и порция от тези апетитни панирани рулца "
Приготвяне70 мин.
Готвене60 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г бонфиле
  • пилешко месо - 400 г без кост
  • гъби - 150 - 200 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • бял хляб - 2 филии, сух
  • корнфлейкс - 1 опаковка, натрошен
  • топено сирене - 3 - 4 триъгълни парчета
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцаната глава лук и ситно нарязаните гъби изпържете в 1-2 с.л. олио и докато са още горещи, добавете надробеното сирене и бъркайте, докато то напълно се разтопи.

Свинското и пилешкото смелете два пъти с месомелачка заедно с втората глава лук и хляба, предварително накиснат в млякото и отцеден.

Добавете едното яйце, черен пипер и сол на вкус, омесете добре получената кайма и я разделете на еднакви топки.

Сложете върху лист фолио, поръсен с брашно, една топка, разплескайте я на елипсовидна кора и сипете по осевата ѝ линия 2 с.л. от гъбената плънка.

Като повдигате фолиото от едната страна, завийте кората на рулце, което с набрашнени ръце оформете на вретено.

По същия начин пригответе и останалите рулца, оваляйте всяко в останалите разбити яйца и го отъркаляйте в ситно натрошения корнфлейкс.

Пуснете рулцата в сгорещеното олио за 5 мин., след което ги прехвърлете в тава и ги печете във фурната 20 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар