Ezine.bg»Рецепти»Риба»Бирени мезета»Панирани рулца от раци

Панирани рулца от раци

редакция:
Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129674131
Панирани рулца от раци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • рулца от раци - 125 г
  • яйца - 1 бр. голямо
  • брашно - 1 ч.ч. царевично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • олио
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, бакпулвера, солта. Прибавяме разбитото яйце и водата. Разбъркваме и в получената панировка топваме всяко рулце.

След като олиото се сгорещи, пържим до златисто всички рулца от раци.

След това ги оставяме да се отцедят от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Чудесно мезе за бира са тези панирани рулца от раци!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: