Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пурички»Панирани пурички с рулца от раци

Панирани пурички с рулца от раци

Панирани пурички с рулца от раци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • тиквички - 2 броя
  • рулца от раци - 10 броя
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
  • панировка
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете тиквичките на широки и дълги ленти - използвайте белачка.

Поръсете ги с черен пипер и сол, оставете да се овкусят.

Пригответе панировката. Разбийте яйцата в купичка, а брашното сипете в чиния.

Вземете две ленти тиквички и ги сложете в чиния. Поставете рулце от раци в тесния долен край, след което навийте на пуричка. Фиксирайте края с клечка за зъби.

Така пригответе всички тиквички и рулца от раци.

Загрейте олио в тиган на умерен огън.

Оваляйте пуричките първо в брашното, след това в разбитите яйца. Изпържете ги до апетитен златист загар и ги отцедете върху кухненска хартия.

Панираните пурички с рулца от раци са чудни!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: