Начин на приготвяне
Измийте и нарежете тиквичките на широки и дълги ленти - използвайте белачка.
Поръсете ги с черен пипер и сол, оставете да се овкусят.
Пригответе панировката. Разбийте яйцата в купичка, а брашното сипете в чиния.
Вземете две ленти тиквички и ги сложете в чиния. Поставете рулце от раци в тесния долен край, след което навийте на пуричка. Фиксирайте края с клечка за зъби.
Така пригответе всички тиквички и рулца от раци.
Загрейте олио в тиган на умерен огън.
Оваляйте пуричките първо в брашното, след това в разбитите яйца. Изпържете ги до апетитен златист загар и ги отцедете върху кухненска хартия.
Панираните пурички с рулца от раци са чудни!