Mиш маш по турски

07/07/2019
"Малко по-различен на вид, но със същия обичан и познат вкус - перфектния аламинут "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 428
  • Преглеждания за месеца3024
  • Преглеждания за седмицата981
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. жълти + 1 бр. зелена
  • домати - 3 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л млян
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на едро.

В тиган изсипваме зехтина и след като се нагрее, поставяме и лука.

Посоляваме и слагаме щипка черен пипер.

Почистваме чушките и нарязваме на едро. Добавяме ги към лука и разбъркваме.

Нарязваме два от доматите на кубчета и тях поставяме в тигана при останалите зеленчуци.

Останалия домат нарязваме на по-големи кубчета и него прибавяме чак след като всичко се е задушило добре.

Правим четири дупки и в тях слагаме яйцата.

Поръсваме със сол и черен пипер.

Оставяме ястието на средна температура за около 4 минути, похлупено с капака.

Оставяме яйцата рохки за този турски миш маш.

По желание поръсваме миш маша с нарязан на ситно магданоз .

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар