Mиш маш по турски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Mиш маш по турски
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Малко по-различен на вид, но със същия обичан и познат вкус - перфектния аламинут"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. жълти + 1 бр. зелена
  • домати - 3 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л млян
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарязваме на едро.

В тиган изсипваме зехтина и след като се нагрее, поставяме и лука.

Посоляваме и слагаме щипка черен пипер.

Почистваме чушките и нарязваме на едро. Добавяме ги към лука и разбъркваме.

Нарязваме два от доматите на кубчета и тях поставяме в тигана при останалите зеленчуци.

Останалия домат нарязваме на по-големи кубчета и него прибавяме чак след като всичко се е задушило добре.

Правим четири дупки и в тях слагаме яйцата.

Поръсваме със сол и черен пипер.

Оставяме ястието на средна температура за около 4 минути, похлупено с капака.

Оставяме яйцата рохки за този турски миш маш.

По желание поръсваме миш маша с нарязан на ситно магданоз .

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: