Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от бяла леща с бекон и пармезан

Супа от бяла леща с бекон и пармезан

Супа от бяла леща с бекон и пармезан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • леща - 200 г бяла
  • бекон - 100 г
  • гъби - 30 г сушени
  • картофи - 100 г
  • моркови - 100 г
  • целина - 100 г корен
  • лук - 1 глава
  • праз - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • пармезан - 50 г
  • бял пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджера почистените и нарязани на дребно картофи, моркови, целина, кромид, праз и чесън, залейте ги с вода и ги сложете на огъня.

Когато супата заври, добавете измитата леща, а след нея и предварително накиснатите в студена вода гъби, подправете я на вкус със сол и бял пипер и я варете под капак около час.

Преди да я поднесете, поръсете супата с изпържения в собствената си мазнина бекон, ситно нарязания магданоз и настърган пармезан.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: