Начин на приготвяне
В кухненски робот или блендер сложете почистените и нарязани морков и лук, скилидката чесън, магданоза и ореховите ядки, смелете ги до еднородна маса, сипете я при каймата и я омесете.
Добавете накиснатата в хладка вода и отцедена среда на хляба, брашното, пресято с бакпулвера, захарта, солта, черния и червения пипер, канелата, кърито, оцета и яйцата и омесете до хомогенна смес, след което прибавете накълцаните маслини и премесете.
Намажете с масло голяма кръгла кексова форма с дупка по средата, изсипете каймата в нея и я подравнете отгоре.
Сложете формата на средното ниво на загрята на 200 градуса фурна и печете 45 мин. или докато повърхността на каймата хване тъмна коричка.
Извадете месния пръстен от формата, обърнете го върху тава (да стои на основата си) и го върнете в горещата фурна за още 15 мин.
Полученото руло от кайма нарежете на филии и сервирайте с картофена салата или друга гарнитура.