Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло от кайма и зеленчуци в кексова форма

Руло от кайма и зеленчуци в кексова форма

Руло от кайма и зеленчуци в кексова форма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 1 едра скилидка
  • магданоз - ½ ч.ч. пресен
  • орехи - 100 г ядки
  • маслини - 1 шепа без костилки
  • бял хляб - 1 филия, сух
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 4 едри
  • оцет - 2 с.л.
  • краве масло - за намазване
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • къри - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - ¾ ч.л. смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски робот или блендер сложете почистените и нарязани морков и лук, скилидката чесън, магданоза и ореховите ядки, смелете ги до еднородна маса, сипете я при каймата и я омесете.

Добавете накиснатата в хладка вода и отцедена среда на хляба, брашното, пресято с бакпулвера, захарта, солта, черния и червения пипер, канелата, кърито, оцета и яйцата и омесете до хомогенна смес, след което прибавете накълцаните маслини и премесете.

Намажете с масло голяма кръгла кексова форма с дупка по средата, изсипете каймата в нея и я подравнете отгоре.

Сложете формата на средното ниво на загрята на 200 градуса фурна и печете 45 мин. или докато повърхността на каймата хване тъмна коричка.

Извадете месния пръстен от формата, обърнете го върху тава (да стои на основата си) и го върнете в горещата фурна за още 15 мин.

Полученото руло от кайма нарежете на филии и сервирайте с картофена салата или друга гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: