Овнешка супа с булгур

20/05/2013
Стефка
отСтефкаНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо160 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо633
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете тлъстината от месото, нарежете го на ситни парченца и го сложете в тенджера. Добавете булгур, сол на вкус и студена вода.

Изчаквате го да заври, като периодично премахвате пяната. След кипване на котлона намалявате е варите още около 2 часа до омекване на месото.

Към свареното месо прибавяте ситно нарязаните зеленчуци, като единият морков нарязвате на кубчета, а втория настъргвате на ситно ренде.

Добавяте още сол, ако е нужно и варите до омекване на зеленчуците.

Сваляте от котлона и поднасяте наръсена с пресен магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар