Овнешка супа с булгур

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Овнешка супа с булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • овнешко - 450 г овнешки врат
  • булгур - 150 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр
  • грах - 50 г
  • магданоз
  • вода - 1, 5 л
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете тлъстината от месото, нарежете го на ситни парченца и го сложете в тенджера. Добавете булгур, сол на вкус и студена вода.

Изчаквате го да заври, като периодично премахвате пяната. След кипване на котлона намалявате е варите още около 2 часа до омекване на месото.

Към свареното месо прибавяте ситно нарязаните зеленчуци, като единият морков нарязвате на кубчета, а втория настъргвате на ситно ренде.

Добавяте още сол, ако е нужно и варите до омекване на зеленчуците.

Сваляте от котлона и поднасяте наръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: