Кнедли със сини сливи

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
01/07/2019
Приготвяне70 мин.
Готвене65 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват, докато са горещи. След това се оставят да престоят през нощта.

Картофите се намачкват на картофено пюре. Овкусяват се с малко сол. Добавят се яйцата и нишестето и брашно, колкото да се омесва леко тестото.

На сините сливи им се махат костилките. Всяка от тях се увива в 2 с.л. тесто, като краищата хубаво се притискат, за да не се разтвори кнедлата.

Всяка се пуска в гореща вода. Когато кнедлите след 10-тина минути изплуват на повърхността, вече са готови.

Галетата и захарта се запържват в маслото, докато захарта започне да се карамелизира. Тази смес се поръсва върху готовите кнедли или всяка от тях се овалва в тиган.

Отгоре може да се поръси с пудра захар.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар