Кнедли със сини сливи

01/07/2019
Приготвяне70 мин.
Готвене65 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се обелват, докато са горещи. След това се оставят да престоят през нощта.

Картофите се намачкват на картофено пюре. Овкусяват се с малко сол. Добавят се яйцата и нишестето и брашно, колкото да се омесва леко тестото.

На сините сливи им се махат костилките. Всяка от тях се увива в 2 с.л. тесто, като краищата хубаво се притискат, за да не се разтвори кнедлата.

Всяка се пуска в гореща вода. Когато кнедлите след 10-тина минути изплуват на повърхността, вече са готови.

Галетата и захарта се запържват в маслото, докато захарта започне да се карамелизира. Тази смес се поръсва върху готовите кнедли или всяка от тях се овалва в тиган.

Отгоре може да се поръси с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар