Момински гювеч с домати

Марио НиколовМарио НиколовНовак
11/07/2019
"Изкусителен, нежен и с отношение към фигурата - това е типичният момински гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се почистят и измият, доматите се нарязват на кръгчета, а магданозът – на дребно.

На дъното на съда, в който ще се пече ястието, се разстила ½ от магданоза. Върху него се нареждат едно до друго кръгчета от домати, посоляват се и се поръсват с 1/3 от галетата.

Следва пак магданоз, домати, галета.

Върху третия ред от доматени кръгчета се поръсва останалата галета и червеният пипер. Гювечът се полива с растителното масло и се пече във фурна, докато остане на мазнината.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар