Пържено мариновано пиле по шуменски

29/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • чесън - ½ глава
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 2 с.л. краве
  • червен пипер - 1 голяма щипка
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции почистеното, измито и подсушено пиле, начукайте ги с дървено чукче, наредете ги в тенджера, залейте ги с маринатата, приготвена от черния пипер, солта, счуканите скилидки чесън и виното и ги сложете в хладилника за 24 часа.

След това изпържете порциите от двете страни в сгорещеното олио до зачервяване и ги прехвърлете в чиниите.

Към соса от пърженето, добавете маслото и червения пипер, разбъркайте, докато се оцвети, полейте порциите и ги поднесете с гарнитура от салата, пържени или задушени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар