Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пържено мариновано пиле по шуменски

Пържено мариновано пиле по шуменски

Пържено мариновано пиле по шуменски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чесън - ½ глава
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 2 с.л. краве
  • червен пипер - 1 голяма щипка
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции почистеното, измито и подсушено пиле, начукайте ги с дървено чукче, наредете ги в тенджера, залейте ги с маринатата, приготвена от черния пипер, солта, счуканите скилидки чесън и виното и ги сложете в хладилника за 24 часа.

След това изпържете порциите от двете страни в сгорещеното олио до зачервяване и ги прехвърлете в чиниите.

Към соса от пърженето, добавете маслото и червения пипер, разбъркайте, докато се оцвети, полейте порциите и ги поднесете с гарнитура от салата, пържени или задушени картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: