Начин на приготвяне
Посолете леко тилапията, напръскайте я с лимоновия сок, намажете я с тънък слой от мед и горчица, поръсете я с черен пипер и я оставете да се маринова 20 мин.
Застелете форма за печене с алуминиево фолио, като издигнете бордове, намажете го със зехтин и наредете нарязаните на кръгчета или резени със средна дебелина домати.
Засипете ги със ситно накълцаните магданоз и копър, леко посолете, сложете отгоре тилапията, покрийте я с нарязания на пръстени лук и наръсете с настъргания кашкавал.
Размийте доматеното пюре с вода на кашичка и го смесете със сметаната, горчицата и капки мед, докато получите приятен на вкус сос.
Посолете го, залейте с него ястието и го печете 30-40 мин. в загрята до 190 градуса фурна, докато тилапията се зачерви.